32nd Annual Congress of Turkish Pediatric Surgical Association

View Abstract

Poster - 100

Complications at neonatal care: Report of two cases

Several complications can be seen at Neonatal Intensive Care Units about related patient care. Two interesting and worth considering cases were reported that were followed at another hospital firstly and than at our hospital.

Case 1. The case who was followed with hyperbilirubinemia at another hospital’s Neonatal Intensive Care Unit before one month, was hospitalized to our clinic because of swelling and hardness at back of left leg. A syringe needle without plastic component was determined and taken out with a small incision. We have learned that syringe needles without plastic component were used for drawing blood.

Case 2. The case who didn’t have any problems after birth and was given to the mother after the first care with dressed at another hospital, was hospitalized to our clinic because of swelling and  movement failure at right forearm which was realised by the mother. Paralysis, circular necrosis and circulation failure were determined at right forearm. Escharotomy was performed firstly and than debridement and primary repair were performed for the necrosis at medial. The paralysis didn’t improve. The etiology could not be determined.

We must be careful at patient care and following for not meeting such cases and jural problems.

Yenidoğan bakımı sırasındaki komplikasyonlar: İki olgunun sunumu

Yenidoğan Yoğun Bakım Üniteleri’ nde hasta bakımı açısından çeşitli sorunlarla karşılaşılabilinmektedir. Başka merkezlerde izlenen ve sonrasında hastanemize gönderilen ilginç ve üzerinde düşünülmesi gereken iki ayrı olgu sunulmuştur.

Olgu 1. Hiperbilirubinemi nedeniyle başka bir hastanenin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ nde izlenen, taburculuk sonrası birinci ayda ailesi tarafından sol bacağının arka yüzünde sertlik ve şişlik farkedilen olgu kliniğimize yatırıldı. Yapılan tetkiklerinde yumuşak doku içinde metal küçük bir insizyonla çıkarıldı. Bunun plastik parçası olmayan enjektör iğnesi olduğu görüldü. Hastanın geldiği bu hastanede, enjektör iğnelerinin plastik kısımlarının kırılarak kan almada kullanıldıkları öğrenildi.

Olgu 2. Başka bir hastanede, doğum sonrası herhangi bir sorunu olmayan ve ilk bakımı yapıldıktan sonra kıyafetleri giydirilerek annesinin yanına verilen, ancak anne tarafından kıyafeti açıldığında sağ önkolunda şişlik ve hareket kısıtlılığı farkedilmesi üzerine kliniğimize gönderilen olgu yatırıldı. Yapılan muayenede sağ önkolda paralizi, çevresel nekroz ve dolaşım bozukluğu saptandı. Öncelikle eskaratomi uygulandı. Sonrasında medialdeki nekrotik alan debride edilerek primer onarım uygulandı. Hastanın paralizisi düzelmedi. Etiyolojide de herhangi bir şey bulunamadı.

Benzer olaylarla karşılaşmamak, ayrıca hukuki sorunlarla uğraşmamak için hastaların bakım ve takibinde daha dikkatli olunmalıdır.

Close